Sirop de menta

de Rocsi in Sirop / Compot, 1 Aug 2010 | 9800 vizualizari

 

E primul an in care fac sirop de menta...chiar imi place mult...

 

INGREDIENTE

  • 1 mana de menta proaspata
  • 3 litri apa
  • 1-2 kg zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de menta:

Intr-o oala pui cei 3 litri de apa.

menta o speli bine dupa care o pui in oala cu apa.

o lasi sa fiarba 30 de min.

ceaiul obtinut il lasi de seara pana dimineta la racit(sau poti sa il fierbi dimineata si seara il continui).

a 2a zi strecori ceaiul printr-un tifon foarte marunt.

masori cantitatea de lichid,portia este de 1 litru lichid la 1 kg zahar.

pui ceaiul iar la fiert,pui si zaharul si amesteci pana ce acesta se topeste.

lasi sa fiarba la foc potrivit,mai invarti din cand in cand.

e gata atunci cand picuri cativa stropi deasupra unei cani cu apa,iar picurii stau deasupra legati bine.

torni compozitia fierbinte in sticle mici 250-300 ml,de sticla,si inchizi ermetic,apoi le acoperi cu ceva gros pana a 2a zi(eu una nu am avut sticle micute si am pus in borcane).

le pastrzi intr-un loc racoros.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de menta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

jolygina 1

19.08.2010, 13:54

imi place menta

aziz 1

02.11.2010, 19:22

vrei sa-ti dau o idee?
bomboanele lui miha de ciocolata cu siropul tau de mentaaaaaaaa valeiiiiiiiiiiiiii ce nebunie

Panacris 1

21.06.2017, 17:29

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop din muguri de brad aromat cu menta