Sirop de muguri de brad

de Rocsi in Sirop / Compot, 24 Iul 2010 | 7570 vizualizari

 

Este un sirop foarte bun..se poate folosi in ceaiuri,cafea,la prajituri..insa cel mai important e faptul ca e foarte bun pentru tuse!

 

INGREDIENTE

  • 2 kg muguri de brad
  • 4 litri apa
  • zahar(cantitatea de zahar care se pune este:la 1 litru de fiertura se pune 1 kg zahar..dar o sa vedeti dupa ce scriu reteta exact).
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de muguri de brad:

Mugurii de brad se pun sub jetul de apa si se spala din abundenta cu apa calduta.

intr-o oala se pun 4 litri de apa.

se pune pe foc la fiert ,peste apa se pun si mugurii.

se fierbe pana se inmoaie mugurii de brad.

zeama rezultata se strecoara si se lasa la racorit pana a doua zi.

A 2  a zi se masoara cantitatea de lichid .

acesta se pune iar pe foc si cand incepe sa fiarba se pune zaharu.(daca aveti 1 litru de lichid puneti 1 kg de zahar si tot asa).

amestecati mai mereu pana ce acesta se topeste.

se fierbe la foc potrivit pana ce acesta incepe sa se ingoase(puneti pe o farfurie cu lingura si daca se formeaza picuri atunci e gata).

siropul fierbinte se pun in sticle de sticla,il lasati in bucatarie sa se racoreasca.

cand s-a racit il dati in camara sau undeva la racoare.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de muguri de brad" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

Rocsi 1

25.07.2010, 11:42

multumesc fetelor..intr-adevar e foarte sanatos...nu e ina visinata k nu am facut anul asta visinata asa k nu am...dak vrei niste apa minerala cu sirop ,sau un ceai,sau o cafea dar visinata ciuciu k nu e

Julie 1

25.07.2010, 12:05

Bun siropul! Si eu fac !

Rocsi 1

25.07.2010, 19:36

multumesc julie

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de soc (pentru iarna)