Sirop de mure

de meosiris in Sirop / Compot, 30 Aug 2011 | 14427 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1300 g mure 
  • 1300 g zahar 
  • 700 ml apa.
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Spalam bine murele, turnam zaharul peste ele si le lasam asa cateva ore, amestecand din cand in cand, pana ce vor lasa ceva suc.

Trecem amestecul rezultat prin sita, adaugam apa si punem la fiert pe foc mediu. Spumam cand e cazul.

Lasam sa se prinda apoi luam vasul de pe foc si turnam siropul fierbinte intr-o sticla. Inchidem capacul si lasam sticla intoarsa ca sa se sigileze.
Se obtine 900ml sirop.

Se poate savura cu apa si gheata, mai ales acum cand e cald si frumos afara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de mure