Sirop de mure

de Lorra in Sirop / Compot, 21 Noi 2013 | 27501 vizualizari

 

Am "cules" cateva mure din congelator si m-am pus pe treaba :) a iesit un siropel tare bun, dulce si aromat.
Premiera pentru mine in prepararea siropurilor :P

 

INGREDIENTE

  • 1 kg mure
  • 1 kg zahar
  • 1/2 lamaie
  • 500 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop de mure:

Murele congelate se pun intr-un bol, se adauga zaharul si se lasa 3-4 ore, amestecand din cand in cand pana se topeste zaharul.

Se zdrobesc bine si se trec prin sita pentru a separa sucul de seminte.

Se adauga apa in zeama fructelor si se pune pe foc.

Se fierbe timp de o ora, se amesteca din cand in cand, iar spre final se adauga zeama de lamaie si se tine in continuare pe foc, 10-15 min.

Se toarna fierbinte in sticle.

Cantitate 900 ml sirop.

TIPS-URI

1

Se poate servi sub forma de suc, dizolvat in apa minerala.

2

In diferite creme pentru prajituri.

3

Sub forma de topping.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop de mure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de mure