Sirop din frunze de menta, varianta a II-a

de Panacris in Sirop / Compot, 20 Apr 2020 | 1535 vizualizari

 

Primăvara a sosit, toate plantele au înverzit. E vremea siropurilor din plante medicinale!

 

INGREDIENTE

  • Frunze de mentă proaspată cca. 500 gr.
  • Zahăr tos cca. 1000 gr.
  • Apă rece cca. 1000 ml,
  • Lămâie 1 bucată.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sirop din frunze de menta, varianta a II-a:

Menta se spală temeinic pentru a se scăpa de toate impuritățile și eventualele gângănii, apoi se desfac frunzele de pe codiță, iar codițele se toacă grosier.

Apa și zahărul se pun la fiert la foc puternic, neacoperit, cca. 30 minute, până se reduce la jumătate.

Apoi se adaugă menta, zeama de lămâie și se lasă la fiert la foc mic, cca. 15 minute.

Se strecoară siropul, fierbinte, printr-o sită deasă, în sticlele sterilizate.

Se acoperă sticlele sigilate, cu o pătură și se lasă până a doua zi.

Se etichetează și se depozitează în cămară.

Se servește cu sifon sau apă minerală, cuburi de gheață si lămâie.

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Sirop din frunze de menta, varianta a II-a" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (11)

oanapl 1

20.04.2020, 23:40

Bun, bun!

Panacris 1

21.04.2020, 15:52

Mulțumesc pentru aprecieri dragi Bucătărași!

Rocsi 1

21.04.2020, 20:27

Servit vara cu putina apa minerala rece sau cu limonada, este super!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sirop de menta