Snitel de curcan cu garnitura de cartofi

de oanapl in Curcan, 6 Apr 2017 | 5403 vizualizari

 

Pentru reteta de snitele m-am inspirat de la d-na Mihaelar63.

 

INGREDIENTE

  • pentru snitel:
  • 300 g carne de curcan
  • 2 oua
  • 5 linguri faina alba
  • 10 linguri pesmet
  • sare
  • piper (optional)
  • ulei pentru prajit
  • 50 g unt 
  • pentru garnitura:
  • 7 cartofi sare
  • 1/2 lingurita condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina
  • 8-10 linguri ulei
  • 3-4 fire de marar
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel de curcan cu garnitura de cartofi:

Speli carnea, o usuci cu servetele absorbante si o tai felii (eu am avut 5 felii). Acoperi bucatile de carne cu folie alimentara si le bati bine cu batatorul de snitele pana se subtiaza. Sarezi carnea si o piperezi usor.
Pregatesti doua farfurii intinse. Intr-una pui faina alba, iar in cealalta farfurie pui pesmetul.
Bati spuma ouale cu un praf de sare.
Asezi pe foc o tigaie si pui uleiul la incins.
Fiecare bucata de carne o treci succesiv prin faina alba ( scuturi usor de surplusul de faina), ou si pesmet (fara sa apesi). 
Pui snitelele la prajit in baia de ulei. Prajesti pe ambele parti.
Cand snitelele sunt rumene, pui in uleiul incins bucatele de unt si le lasi sa se topeasca. 
Scoti snitelele pe servet absorbant de hartie, pentru a absorbi surplusul de grasime.
Pentru garnitura, cureti cartofii, ii speli si ii tai cubulete, apoi ii pui la fiert in apa cu putina sare si condiment Maggi Secretul Gustului gust de gaina. Ii lasi sa fiarba pana cand sunt aproape fierti, apoi scurgi apa si ii pui la calit in uleiul incins. Ii lasi sa se rumeneasca putin, apoi adaugi mararul tocat marunt si amesteci.
Servesti snitelele calde, alaturi de garnitura de cartofi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel de curcan cu garnitura de cartofi" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasole verde si tartite de curcan