Snitel vienez

de Zamfira in Aperitive / Garnituri, 2 Iun 2013 | 10637 vizualizari

 

Una dintre cele mai populare fripturi la tigaie, snitelul vienez. Simplu de gatit, placut la gust, poate fi servit cald sau rece. Snitelul vienez a aparut in secolul al XIX-lea in Austria si a fost inspirat din ,,cotoletta alla Milanese". Diferenta dintre ele consta in faptul ca, cotoletta alla Milanese era din carne de porc iar snitelul vienez din carne de vita.
Azi gatim snitelul si din carne de pasare: pui, curcan. Un snitel excelent trebuie sa fie: subtire, moale in interior si crocant in exterior.
P.S....si ,,mare" daca e posibil :)) Pofta buna!!!

 

INGREDIENTE

  • 2-3 bucati de fleica vita, piept de curcan sau pui
  • 1 ou
  • 2 linguri faina
  • 2-3 linguri pesmet
  • sare, piper
  • felii de lamaie
  • ulei pentru prajit
  • Ganitura de cartofi copti:
  • 500 g cartofi
  • sare, praf de usturoi
  • 3 linguri de ulei
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez:

Curatam, spalam si feliem cartofii (ca si pentru cartofi prajiti). Ii punem pe o tava cu hartie pentru copt, ii stropim cu ulei, presaram sare si praf de usturoi. Omogenizam totul foarte bine si-l dam in cuptorul incalzit pentru 35 minute. Dupa 20 minute ii intoarcem

Pregatim carnea pentru snitele: spalam si stergem carnea de apa, batem bine cu ciocanul pentru carne fiecare felie (cat mai subtire posibil). Saram si piperam fiecare felie. Trecem feliile prin faina, eliminam excesul de faina, apoi prin ou batut cu 1 lingura de apa. Scurgem carnea de ou si trecem prin pesmet. Apasam usor pesmetul de carne pentru a se prinde cat mai mult de suprafata carnii. Prajim carnea in ulei pe ambele parti 3-5 minute (in cazul carnii de vita, timpul de prajire este mai mare 5-7 minute). Scoatem snitelele pe servetel de hartie pentru a absorbi excesul de ulei.

Servim alaturi de cartofi copti, patrunjel verde tocat marunt si felii de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snitele din piept de pui