Snitel vienez - Wiener Schnitzel

de MOKUSKA in Vita, 30 Iun 2014 | 4901 vizualizari

 

Asa cum spune si denumirea, reteta este originara din Viena, Austria. In tara noastra este foarte raspandita varianta: snitel din pulpa de porc, insa multi nu stiu ca cea originala se prepara din pulpa de vita.

 

INGREDIENTE

  • 4 felii mai maricele, nu foarte groase de pulpa de vita
  • 1 ou
  • 2 linguri de lapte
  • pesmet
  • faina
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prajit
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitel vienez - Wiener Schnitzel:

Feliile de carne le curatam foarte bine de zgarciuri, le spalam, le lasam pe o hartie absorbanta,  le batem cu ciocanul pentru carne de 2-3 ori (nu trebuie batute foarte subtiri feliile,  daca batem mult carnea de vita nu mai ramane suculenta dupa prajire), le dam cu sare si piper dupa gust. In trei farfurii pregatim ouale batute cu lapte si praf de sare, faina si pesmetul. Fiecare felie se da separat prin : faina, oua si pesmet. Dupa ce am dat prin pesmet felia de carne, lasam un minut sa se usuce si presam foarte bine din nou cu pesmetul din farfurie pe ambele parti.

Snitelele se prajesc in ulei fierbine, fara sa se arda, cateva minute pe ambele parti. (sa nu lasati foarte mult in ulei fiindca isi pierde suculenta carnea de vita).

Se serveste cald sau rece cu lamaie si legume proaspete.

TIPS-URI

1

curatati foarte bine carnea de pielite, zgarciuri altfel riscati sa se adune carnea, daca este nevoie crestati putin in lungime cu un cutit foarte ascutit

2

uleiul pentru prajit sa fie foarte curat

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitel vienez - Wiener Schnitzel" nu uita sa-i faci un review.

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snitel vienez