Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei

de mihaelar63 in Porc, 5 Ian 2019 | 2714 vizualizari

 

 Sunt fascinata de diversitatea ingredientelor ce pot fi gasite astazi in comert. Bineinteles, la oras < Gasesti mai multe optiuni :D Mi-au atras atentia fulgii de mei pe care i-am si vazut imbracand un snitel. Asta prin extensie, stiind de snitelele cu crusta de fulgi de porumb. Partea buna este ca le-am preparat la cuptor. Am obtinut cea mai crocanta crusta ce am mancat vreodata. Parol ! Daca nu credeti, puteti incerca :D

 

INGREDIENTE

  • 600 gr cotlet porc [ de casa ]
  • 150 gr fulgi mei
  • 2 oua [ de casa]
  • boia rosie de ardei
  • usturoi granulat
  • sare
  • piper
  • ulei de floarea soarelui pentru pulverizat
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei:

  1. Cotletul de porc se prtioneaza si se bate cu batatorul de snitele pe ambele parti .
  2. Eu am portionat 6 bucati generoase .
  3. Se sareaza bucatile de carne si se condimenteaza cu usturoi granulat , piper si boia rosie , pe ambele parti .
  4. Ouale se sparg separat pentru ca sa le puteti verifica prospetimea .
  5. Se bat ouale spuma . Adugati putina sare .
  6. Insiruiti 3 castronase sau farfurii adanci in care aveti puse faina alba , ouale batute si fulgii de mei [ in aceasta ordine ].
  7. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt .
  8. Se incepe cu o bucata de carne care se trece prin faina [ se scutura usor] . Treceti ap-oi felia prin ou batut . La sfarsit se pune in farfuria cu fulgi de mei .
  9. Eu am pus un strat subtire de fulgi in farfuria adanca , Am asezat felia de carne data prin faina si ou . Am presarat pe deasupra fulgi de mei si am apasat usor cu podul palmei .
  10. Se procedeaza la fel cu fiecare felie de cotlet .
  11. Asezati carnea astfel impanata in tava cu hartie de copt .
  12. Pulverizati deasupra usor ulei vegetal .
  13. dati tava la cuptor , foc moderat si o lasati pana snitelele incep sa se rumeneasca .
  14. Eu am lasat la 180 grade, 25 minute , cu7 ventilatie .
  15. Am obtinut cea mai crocanta crusta ce am preparat vreodata .
  16. Serviti snitelele crocante in crusta de mei alaturi de salata , muratura sau garnitura preferata .
  17. Noi am servit alaturi de gogosari marinati .
  18. Snitelele in crusta de mei au un gust placut . Crusta mi-a parut ca aduce usor cu gustul de nuca .

TIPS-URI

1

Ouale se sparg separat pentru ca sa le puteti verifica prospetimea .

2

Snitelele in crusta de mei au un gust placut . Crusta mi-a parut ca aduce usor cu gustul de nuca.

3

Daca doriti puteti sa prajiti aceste snitele si in ulei incins .

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele cu crusta crocanta din fulgi de mei" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Snitele picante in aluat de bere