Snitele de pui cu spanac- spinacini

de mihaelar63 in Mancare copii, 25 Iul 2019 | 2080 vizualizari

 

,,Meniu copii""
 Spinacini este o reteta din bucataria italiana. Mi-a placut mult ideea de piept de pui cu spanac, sub forma de snitele. Aceste snitele se pot praji si in ulei, dar am ales eu varianta mai sanatoasa si mai hipocalorica de coacere la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr piept pui fara os si piele
  • 200 gr spanac tocat [congelat]
  • 150 gr pesmet
  • 2 oua
  • 2 linguri ulei
  • 2 cepe verzi
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura patrunjel verde tocat
  • sare
  • piper
  • rosii si rucola pentru servit
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele de pui cu spanac- spinacini:

  1.  Pieptul de pui se taie cubulete si se toaca. Eu am folosit robotul pentru aceasta.
  2. Ceapa verde, usturoiul, patrunjelul se curata, se spala si se toaca grosier.
  3. Mixati si verdeturile cu robotul.
  4. Dezghetati spanacul si-l scurgeti daca are exces de lichid.
  5. Se amesteca carnea de pui, verdeturile, spanacul cu sare, piper si doua linguri de pesmet.
  6. Intr-un bol bateti ouale spuma si sarati usor.
  7. Pregatiti o tava tapetata cu hartie de copt.
  8. Cu mainile umezite formati din compozitia de carne cu spanac mici bile.Turtiti bilele de carne intre palme pentru a avea forma aproximativa a unui snitel.
  9. Snitelele spinacini se dau prin oul batut si apoi prin pesmet.
  10. Am obtinut 10 spinacini peste care am pulverizat ulei de masline.
  11. Se coc snitelele la cuptor timp de aproximativ 10 minute pana incep sa se rumeneasca.
  12. Atentie nu le lasati prea mult sa nu fie prea uscate.
  13. Serviti spinacini insotite de garnitura preferata sau de salata de cruditati preferata.

            Pofta mare !!!

TIPS-URI

1

Spinacini sunt bune cu garnitura, ca fel principal dar si ca gustare de pus la pachetel.

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele de pui cu spanac- spinacini" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu carne tocata si sos de rosii