Snitele in crusta de ovaz cu garnitura de orez si soia

de Valclaudia in Porc, 8 Feb 2015 | 5199 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru pilaf:

  • 1 ceapa rosie
  • 1 morcov potrivit
  • 2 linguri ulei
  • 50 gr. soia granulata
  • 150 gr. orez
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita bobite de mustar
  • 2 lingurite sos de soia
  • patrunjel verde

Pentru snitele:

  • pulpa de porc, cca 500 gr.
  • sare, piper, marar uscat pentru condimentat carnea
  • 2 oua
  • 3 linguri faina alba
  • 100 gr. fulgi de ovaz
  • ulei pentru prajit

   

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Snitele in crusta de ovaz cu garnitura de orez si soia:

Carnea se spala, apoi se taie felii, se aseaza intre doua folii de plastic si se bate cu ciocanul de snitele.

Condimentam carnea si o lasam peste noapte la rece.

A doua zi batem ouale intr-un castronel cu un praf de sare.

Intr-o farfurie punem faina alba si in alta farfurie fulgii de ovaz.

Punem uleiul la incins intr-o tigaie, trecem fiecare felie de carne prin faina, apoi prin ou batut iar la final prin fulgii de ovaz apoi le asezam in tigaie in ulei incins si le lasam sa se prajeasca uniform pe ambele parti, pana devin snitelele aurii.

Le scoatem pe servete absorbante de bucatarie sa scapam de uleiul in exces.

Pentru pilaf curatam ceapa si morcovul, le spalam si le taiem cubulete.

Le punem la sotat in doua linguri de ulei pana se inmoaie legumele,presaram bobitele de mustar, sare si piper dupa gust, adaugam orezul clatit in apa rece si punem 250 ml apa rece in cratita peste toate ingredientele enumerate mai devreme.

Amestecam din cand in cand sa nu se lipesca orezul de cratita, dupa ce a scazut apa adaugam granulele de soia si mai punem 1/2 cana apa rece.

Lasam inca 10 minute mancarea la foc mic sa scada apa si sa se umfle soia, oprim focul,adaugam 2 lingurite sos de soia, presaram patrunjel verde si servim pilaful cu snitelele crocante.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Snitele in crusta de ovaz cu garnitura de orez si soia" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta clasica de snitele de porc cu ou si pesmet