Soleanka - Supa rusesca de carne

de Ksenya in Supe, 26 Ian 2016 | 3987 vizualizari

 

Aceasta supa este foarte cunoscuta si apreciata.
Exista 3 feluiri de Soleanka: de peste, ciuperci si carne.
Astazi v-o prezint mai intai pe cea de carne, urmeaza si celelalte :).

 

INGREDIENTE

  • 4 litri de supa din: carne vita 500-600 g, 4,5 litri apa , o ceapa, 2 boabe de ienibahar, 1 foaie dafin, putina sare
  • 300 g pastrama
  • 300 g salam afumat eu am pus “Taranesc”
  • 300 g parizer “Taranesc”
  • 1 ceapa
  • 3 castraveti murati
  • 1lingura capere (optional)
  • 80g masline
  • 2 linguri unt
  • 2 cutii rosii decojite
  • 1 lingura ulei
  • Sare
  • Piper
  • Smantana la servit
  • Patrunjel
  • Feliute de lamiae
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soleanka - Supa rusesca de carne:

Intr-o oala punem la fiert in 4,5 l de apa, carnea de vita, ceapa intreaga curatata si spalata in prealabil si lasam la fiert  cam 40 minute.

Cu 10 minute inainte de a fi carenea fiarta, punem ienibaharul si foaia de dafin, mai lasam 5 minute la fiert.

Oprim flacara, scoatem carnea din supa si o dam deoparte. Supa o strecuram. Intr-o tigaie punem castravetii taiati julienne, turnam un pic de supa si-i lasam la inabusit cam 15 minute, dupa care adaugam in supa. In aceiasi tigaie, calim ceapa in 1 lingura ulei si 2 linguri unt, adaugam un pic de sare ca sa se inmoaie mai repede ceapa.

Cand ceapa capata o nuanta usor aurie, adaugam rosile decojite si pasate in prealabil, mai lasam 3 minute dupa care adaugam in oala cu supa, scoatem oasele de pe carnesi o taiaem feliute, la fel procedam cu salamul, parizerul si pastrama, adaugam in supa.

Maslinele le clatim in apa, caperele le scurgem de saramura, apoi le adaugam si pe ele in supa. Lasam sa fiarba 15 minute la foc potrivit.

Potrivim de sare si piper, oprim flacara si lasam 25 minute sa se aseze.

Se serveste cu smantana, o feliuta de lamaie, patrunjel proaspat si 1-2 masline.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

se poate prepara din ce aveti prin frigider ramas dupa petrecere(de la aperetive) salamuri ,pastrame,afumaturi.

2

atentie la calitul cepei, de ea depinde gustul supei

Daca ti-a placut reteta noastra "Soleanka - Supa rusesca de carne" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

mihaelar63 1

29.01.2016, 09:18

Imi place foarte mult . Precis am sa o testez

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:23

Da, da, asa o fac si eu... Am reteta scrisa de mama, preluata de la Nana din Moldova (era rusoaica maritata cu moldovean!) acum vreo 30 - 35 de ani! Aici nu gasesc "Doktorskaya", asa ca ma multumesc sa pun cremvursti... Si ma consolez la gandul ca nici ei nu aveau atunci capere!

navidad_2017 1

04.01.2017, 02:25

Da, da, asa o fac si eu... Am reteta scrisa de mama, preluata de la Nana din Moldova (era rusoaica maritata cu moldovean!) acum vreo 30 - 35 de ani! Aici nu gasesc "Doktorskaya", asa ca ma multumesc sa pun cremvursti... Si ma consolez la gandul ca nici ei nu aveau atunci capere!

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Supa de pui, ciuperci si legume dreasa cu ou si smantana