Somn cu ciuperci la cuptor

de adasev12 in Peste, 21 Iul 2010 | 9888 vizualizari

 

incercati cu incredere aceasta reteta...n-o sa va para rau...

 

INGREDIENTE

  • 300 gr file de somn,
  • 1 cutie ciuperci, 
  • faina,
  • ulei de floarea soarelui,
  • 1 ceapa,
  • 150 gr cascaval,
  • sare
  • sos de smantana
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somn cu ciuperci la cuptor:

Se inabusa ceapa si ciupercile in ulei de floarea soarelui. Se ia somnul si se trece prin faina, dupa care se prajeste foarte bine. Intr-un vas termorezistent se aseaza pestele prajit, putin usturoi, peste care se adauga sosul de smantana ,ciupercile, ceapa si cascaval ras. Se introduce la cuptor pentru 10-15 minute, dupa care se serveste cu mamaliga calda.Merge si un vin alb, demisec...!!!

Sosul de smantana se prepara astfel:100 gr smantana se amesteca cu 2 lg de faina si se subtiaza cu lapte destul de tare, se asaza pe foc mic si se lasa pana compozitia se leaga, adica devine cremoasa Atentie la foc, sa fie f mic si amestecati mereu sa nu se fac cocoloase...aveti grija ca compozitia s afie subtire cand o puneti la foc...daca mai e nevoie pe parcurs se mai adauga lapte.Se codimenteaza si se da la rece.

Eu am adaudgat si patrunjel verde tocat ianinte de a pune cascavalul...atat pt aspect cat si pt savoare.

pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Somn cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

nadina73 1

22.07.2010, 20:50

inceputul e mai greudar daca ai intrebari sau nelamuriri fetele cu siguranta de vor lamuri sau sefu

semi56 1

14.11.2010, 11:26

e savuroasa 1000 de furculite

semi56 1

14.11.2010, 11:27

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pastrav proaspat cu legume la cuptor