Somon cu praz, morcovi si rosii cherry

de alldaycooking in Somon, 7 Apr 2012 | 5172 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 350 gr file de somon
  • 1 lingurita piper Sichuan
  • 1/2 lingurita ierburi de Provence
  • 1/2 lingurita rozmarin maruntit
  • 3 linguri ulei de masline
  • sucul de la 1/2 lamaie
  • sare
  • 35 gr unt
  • 4 morcovi mici
  • 100 gr praz
  • 12 rosii cherry
  • putin vin alb
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon cu praz, morcovi si rosii cherry:

2 linguri ulei de masline le-am amesteat cu sucul proaspat stors al unei lamai. Am adaugat rozmarinul, ierburile de Provence si piperul boabe. File-ul de somon l-am feliat si fiecare bucata am trecut-o prin mixul cu condimente. Am lasat timp de 30 de minute la frigider. Am pus bucatile de somon intr-o tava si am introdus in cuptorul incins la 250 grade Celsius.

In 25 gr de unt am calit morcovii aprox 1 minut, apoi am adaugat un strop de vin si am acoperit cu un capac tigaia. Am lasat aprox 10 minute pe foc, apoi am scos pe o farfurie morcovii.

In 10 gr de unt si 1 lingura de ulei de masline am calit prazul taiat rondele.

Dupa aprox 15-20 minute de cand am pus somonul in cuptor, am adaugat si rosiile cherry si am mai lasat 3-4 minute sa se coaca. Cand am scos din cuptor somonul am presarat putina sare si am asezat pe farfurii alaturi de legume.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon cu praz, morcovi si rosii cherry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon la cuptor cu salata verde