Somon in crusta de ceai verde cu orez in lapte de cocos

de Satisfyyourcravings in Jamie Oliver, 10 Sep 2015 | 2629 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru somon:
  • 4 bucati de somon cu piele, fara oase
  • 2 pliculete ceai verde (eu am folosit frunze de Gunpowder pe care le-am maruntit cu ajutorul robotului de bucatarie)
  • sare/piper
  • ulei de masline
  • Pentru orez:
  • 300 grame orez basmati
  • 400 ml lapte de cocos
  • 1/2 lamaie
  • Pentru servit:
  • chili
  • lamaie
  • coriandru
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon in crusta de ceai verde cu orez in lapte de cocos:

Se presara ceaiul verde, sare si piper pe bucatile de somon. Se incalzeste putin ulei intr-o tigaie, se aseaza bucatile de somon cu pielea in jos si se lasa 4 minute. Se intorc apoi si se lasa 1 minut pe parte. 

Se scot pe o farfurie, se indeparteaza pielea care se aseaza inapoi in tigaie, cu partea neprajita in jos pentru a deveni crocanta. Se rupe apoi in bucati.

OrezuL se clateste sub jet de apa pana cand apa e curata. Se pune la fiert impreuna cu laptele de cocos, 400 ml apa si lamaia. Se aduce la punctul de fierbere, se da focul la mic, se acopera si se lasa la fiert 10 minute. 

Se serveste orezul, impreuna cu bucatile de somon si cele crocante de piele, bucati de lamaie, chili si coriandru.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon in crusta de ceai verde cu orez in lapte de cocos" nu uita sa-i faci un review.
 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu vin