Somon la cuptor cu garnitura de cartofi noi

de anca_rm in Somon, 20 Mai 2015 | 5039 vizualizari

 

Un meniu de weekend si nu numai, oricum un preparat de savurat in liniste alaturi de cei dragi voua. Am facut de aceasta data somonul la cuptor in sos de verdeturi si cartofi noi aromatic cu rozmarin.

 

INGREDIENTE

  • -400 g file de somon
  • -1 fir de usturoi verde sau 3 catei usturoi vechi
  • -1 legatura patrunjel verde
  • -zeama de la o lamaie
  • -1 lingurita de mustar cu boabe intregi
  • -sare
  • -piper
  • -1 lingura ulei masline
  • Pentru cartofi :
  • -6 cartofi noi (500-1000g)
  • -frunzulite de rozmarin
  • -ulei masline
  • -sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la cuptor cu garnitura de cartofi noi:

Luam fileul de somon si il spalam sub un jet de apa rece. Il asezam pe un prosop si il lasam deoparte.

In blender punem usturoiul curatat si tati, mustarul, sare, piper, patrunjelul verde, ulei de masline si zeama de lamaie si pornim blenderul pana obtinem un sos.

Asezam fileurile de somon intr-un vas rezistent la cuptor si peste el punem pasta verde.

Cartofii ii spalam si curatam, ii taiem cubulete si asezonam cu sare. Stropim cu ulei de masline, asezam deasupra frunzulitele de rozmarin si sunt gata de dat la cuptor.

Dam cele doua vase la cuptorul preincalzit la 180 grade.

Serviti cald.

 

 

TIPS-URI

1

se poate servi si cu orez

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la cuptor cu garnitura de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Crema delicioasa de somon a la Anishoara din Chisinau