Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure

de Sylvia in Somon, 16 Oct 2011 | 6631 vizualizari

 

Va prezint o mancare extrem de usor de realizat dar de efect : somon acompaniat de orez cu ciuperci de padure.

 

INGREDIENTE

  • pentru 2 portii avem nevoie de :
  • 2 bucati de filé de somon de 150-180 grame ,
  • o lingura de ulei de masline,
  • ierburi aromate uscate ( al meu are ceapa si ustoroi uscat, cozi de arpagic, marar si alte ierburi aromate uscate) ,
  • sare mare si piper proaspat macinate,
  • orez cu bob lung,
  • o lingura de unt,
  • 150 grame de amestec de ciuperci de padure ( al meu a fost congelat si avea hribi, galbiori, champinioane de padure ) .
  • Fond de legume.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure:

 Preparare : facem un amestec din ulei de masline si ierburi aromate. Somonul se condimenteaza cu sare si piper si se pensuleaza apoi cu amestecul de ulei si ierburi aromate, rolul uleiului este doar de a lega ierburile de somon de aceea folosim pensula pentru a condimenta somonul.

  Se pune o folie alimentara peste somon si se lasa macar timp de 30 minute la frigider sa se patrunda de arome. Garnitura se prepara simplu, se topeste untul si se adauga ciupercile de padure taiate un bucati potrivite ca marime. Dupa cateva minute adaugam orezul si o cana de fond de legume ( puteti sa inlocuiti cu apa simpla sau apa in care ati dizolvat un cub cu aroma de legume , eu nu folosesc aromatizante sintetice fac eu cuburi de legume sau fond de legume) . Lasam sa fiarba la foc mic 10-15 minute in functie de timpul de fierbere al orezului si daca mai trebuie completam cu apa, la final trebuie sa avem un orez fara sos.

Somonul se face la gratar intr-o tigaie neaderenta eu am folosit o tigaie tefal. Se serveste somonul cald acompaniat de garnitura de orez, pe care eu l-am montat cu un patrat de inox de montaj si poate fi acompaniat de o salata verde . Va doresc pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon la gratar si orez aromat cu ciuperci de padure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

MIUTA 1

17.10.2011, 17:32

Super bun

Sylvia 1

17.10.2011, 20:57

Multumesc de laude va servesc cu o portie virtuala

mihaelar63 1

29.11.2011, 23:13

Un meniu cu peste , foarte elegant

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon cu piure de mazare, morcovi si sos de mustar