Somon prajit de Vinerea Mare

de Cris2711 in Somon, 25 Mar 2016 | 4290 vizualizari

 

Planuit a fost sa il preparam la gratar,dar azi a plouat tare mult si a fost rece,asa vrand,nevrand am trecut la varianta prajit la tigaie.Dar a fost foarte bun si asa.

 

INGREDIENTE

  • 10 bucati somon fara cap
  • 400-500 gr. faina
  • sare
  • piper
  • jumatate cutie de Rama de 500 gr.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Somon prajit de Vinerea Mare:

Cele 10 bucati de somon se pregatesc pentru prajit.

Intr-o tava se pune faina.Vezi poze.

Somonul se sareaza si pipereaza pe dinauntru si pe dinafara.

Apoi se tavalesc prin faina.

Apoi in doua tigai mari se incinge bine Rama,impartita pentru cele doua tavi.

Se prajeste bine,doua bucati in fiecare tigaie.

Cele care sunt gata se pun intr-o tava mare la cuptor la 150°C pana se prepara si restul.

Cand sunt gata, se serveste alaturi de salate.

Noi am servit alaturi de salata de cartofi si salata de varza.

 

TIPS-URI

1

Intai se prajesc la foc incins,apoi se reduce temperatura.

2

Se poate servi langa orice fel de salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Somon prajit de Vinerea Mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Somon in crusta de malai cu garnitura de orez.