Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval

de _Alina_ in Mancare copii, 1 Noi 2012 | 7993 vizualizari

 

Ramasesem in pana de idei in ceea ce priveste pachetelul de luat la scoala, dar cu o zi inainte fetita mea vazuse la o colega pariziene cu cabanos cumparate de la magazin, si cum colega s-a plans ca erau prea picante...nu i-am dat voie sa-si cumpere. Am zis ca pot sa ii fac eu, macar sunt sigura cat de cat de ceea ce pun in ele.. Initial am inceput sa fac pariziene, iar de aici n-a fost decat un pas la aceste soparlite haioase si delicioase. Copilasii mei au fost tare incantati si de aspect si de gust. Incercati si veti vedea reactia puilor vostri!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 600 g faina semi-neagra de grau
  • 1 ou
  • 50 ml ulei de masline
  • 15 g drojdie proaspata
  • 400 ml lapte caldut
  • 5 g zahar
  • 1 lgt sare
  • Umplutura:
  • 600 g cabanos
  • 200 g cascaval
  • ardei kapia
  • pentru uns:
  • ou amestecat cu putin lapte sau ulei daca vreti sa se rumeneasca mai frumos
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval:

 1. Facem o maia din drojdie, laptele caldut, zahar si 2 lg de faina. Lasam la dospit 15-20 min. Amestecam apoi maiaua cu restul ingredienteleor pentru aluat si framantam 10 min. Lasam aluatul la dospit 1 h.

2. Dupa ce a dospit rulam un cilindru din aluat cu diametrul de 8 cm si taiem felii de 3-4 cm din el. 

3. Penru pariziene, intindem fiecare felie, franjuram o parte din foaia de aluat, punem cascaval si cabanos (10 cm) si rulam aluatul.

4. Pentru soparlite intindem aluatul, punem cascavalul si cabanosul, rulam aluatul. Formam o codita din ruloul umplut. Formam o biluta de aluat si o atasam ruloului, punem cate doua bobite de piper in locul ochilor. Formam si doi cilindri pentru picioare pe care ii atasam pe partea inferioara a ruloului. Solzii ii puteti face cu ajutorul unui foarfec ciupind aluatul, sau ii puteti confectiona pe rand din foite de aluat franjurat.  

5. Lasam la dospit 15 min, ungem cu ou batut si dam in cuptorul preincalzit la 190-200 °C, timp de 30 min si 5 min la 220 °C.

6. Dupa ce scoatem din cuptor ungem cu putina apa amestecata cu ulei si acoperim cu un prosop. 

7. Dupa ce s-au racit formati o deschizatura cu ajutorul cutitul in capul soparlei si introduceti o bucata de ardei.

P.S. Sotul era amuzat si a zis ca seamana mai mult cu niste dinozauri la marime :)) Data viitoare am sa le fac mai mici :)

 

TIPS-URI

1

Puteti pune si alte umpluturi. Eu am pus in unele si ardei kapia taiat julien.

Daca ti-a placut reteta noastra "Soparle & Pariziene cu carnaciori si cascaval" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

_Alina_ 1

08.12.2012, 08:14

Multumesc Valentina!

Bya Ralu 1

20.12.2012, 22:46

ce faine sunt!

babi5 1

13.06.2013, 18:24

unt super haioase si sunt convinsa ca sunt si gustoase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Chifle umplute cu branzeturi si masline la cuptor