Sorbet de capsuni

de adnia in Dulciuri, 15 Iun 2013 | 4379 vizualizari

 

De cand astept eu capsunile noastre parfumate si delicioase sa prepar minunea asta! Unde mai pui ca are o culoare naturala fantastica, iar parfumul si aroma sunt autentice..clar, am declasat toate esentele si potentiatorii de aroma artificiali din comert!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. capsuni
  • 1 albus de ou (optional)
  • 500 ml apa
  • zahar, dupa gust

Observatie: Aceasta este reteta originala, preluata de la Brandusa Scheaua, dar eu am folosit ce-mi mai ramasese de la prepararea conservelor dulci, si anume:

  • - 1 pahar sirop de la dulceata de capsuni
  • -1 cana maaare compot de capsuni
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sorbet de capsuni:

Se pune apa cu zaharul pe foc si se infierbanta compozitia pana se topeste zaharul. Se lasa la racit. (Eu am amestecat compotul cu siropul si deja am obtinut baza retetei gata racita).

In vasul blenderului se aseaza capsunile spalate si scurse de apa si se mixeaza, pana se obtine un piure fin si parfumat. Intr-un bol incapator se amesteca baza rece de mai sus, piureul de capsuni si albusul de ou batut spuma (rolul sau este de a aera putin compozitia si de ao impiedica sa formeze cristale mari de gheata in congelator).

Dupa omogenizare, se da vasul la congelator cateva ore. Nu mai este nevoie sa amestecati compozitia din 30 in 30 minute (insa, daca nu ati adaugat albusul spuma, atunci aceasta operatiune este necesara).

Se serveste rece, ca atare, sau in combinatie cu sucuri/bauturi reci.

Enjoy!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sorbet de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sorbet de capsune