Soricei de cartofi

de roxanamiti in Mancare copii, 5 Dec 2010 | 6632 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 cartofi
  • 60 g. cascaval Emmental ras
  • 5 linguri de lapte
  • 30 g. unt
  • 1 lingura de ulei
  • piper
  • sare
  • PENTRU DECOR
  • 8 rosii cherry
  • 1 lingura de stafide
  • 4 ridichi
  • fire de ceapa
  • 1 bucata cascaval cu "gaurele"
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Soricei de cartofi:

*se spala bine cartofii, se pun intr-o tava, se ung cu ulei si se baga la cuptor (200 grade C),timp de 25-30 minute, se pot incerca cu o furculita pentru a vedea daca sunt gata,

*lasam  cartofii la racit,

*cu ajutorul unei lingurite scoatem miezul din mijlocul cartofilor(cu grija de a nu i rupe sau gauri) si-i punem intr-un bol

*miezul din bol il amestecam cu untul , laptele, jumate din cascaval, condimentam si amestecam bine,

*umplem cartofii si deasupra punem restul de cascaval , dam la cuptor timp de 5 minute

*dupa ce s-au racit un pic incepem a decora:rosia o intepam cu o jumate de scobitoare,urechiusele din felii de ridichi, ochisorii din stafide, mustatile si coditza din ceapa

* si bucatica de cascaval cu "gaurele" ( eu am uitat sa pun)

Daca ti-a placut reteta noastra "Soricei de cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

ieri la 19:50

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi gratinati cu carnaciori (la cuptor)