Sos de afine cu vin Cabernet

de Bucataria_lui_Tavi in Pt. carne, 29 Mai 2010 | 13515 vizualizari

 

Sosul de afine este folosit, de Ziua Recunostintei in Statele Unite, ca garnitura la preparatele din carne de pasare, dar multe persoane (in special vegetarienii) il consuma ca aliment de sine statator, datorita proprietatilor sale curative.

 

INGREDIENTE

  • Pentru preparare aveti nevoie de urmatoarele ingrediente:
  • 350 g afine;
  • 100 ml vin rosu Cabernet;
  • sucul de la o portocala;
  • 2 linguri coaja de portocala rasa;
  • 1 baton scortisoara;
  • 1 varf de lingurita de piper Cayenne;
  • un praf de sare;
  • un praf de piper negru, macinat;
  • 50 g zahar brun.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de afine cu vin Cabernet:

Pregatire ingrediente: Radeti coaja de portocala si stoarceti portocala. Pregatiti vinul, condimentele, afinele si aveti toate ingredientele la indemana.

Preparare sos de afine: Intr-o oala turnati vinul, sucul de portocale, zaharul, condimentele, coaja de portocala, batonul de scortisoara si lasati sa fiarba toate ingredientele la foc mediu. Cand a inceput sa fiarba puneti afinele in oala si asteptati sa inceapa din nou sa fiarba.
Cand a inceput sa clocoteasca sosul, lasati sa fiarba la foc mic 10 minute, amestecand din cand in cand.

Dupa 10 minute stingeti focul si scoateti din sos batonul de scortisoara. Rasturnati sosul intr-un bol si il puteti servi cald sau rece, ca garnitura la preparate din carne de pasare.

PREPARARE IN IMAGINI

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de afine cu vin Cabernet" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari pentru tine si casa ta

Aparat de vidat VS3190X-01

- 400 lei
1099.99 lei
699.99 lei

COMENTARII (6)

Bucataria_lui_Tavi 1

29.05.2010, 13:08

Ms ptr furcu... dar chestia e ca sosul era ptr reteta de ficatei de pui . Dar cum reteta de ficatei cu acest sos n-a aparut inca... Nush de ce n-a aparut de acum vreo ora, probabil fiindca e sambata .

Roxana 1

29.05.2010, 13:17

adry88 1

11.05.2011, 15:23

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Reteta simpla si gustoasa de briose delicate cu afine