Sos de caramel

de VanessaAli in Dulciuri, 29 Iun 2015 | 11451 vizualizari

 

Am o perioada de manie a caramelului :))) Am facut acum o gramada de prajituri cu aceasta aroma pe care urmeaza sa le postez, dar mai intai o sa va spun o reteta simpla si de baza a caramelului. Acesta e gustul original, un sos foarte bun pe care iti vine sa-l mananci gol cu lingurita.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida indulcita
  • 350 g zahar
  • 150 g unt
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de caramel:

Intr-o cratita de calitate punem zaharul si il caramelizam la foc mic avand grija sa nu se arda. Nicidecum sa nu amestecati cu lingura cand incepe sa se topeasca pe fund, doar miscati cratita sa se amestece zaharul.

Am foarte mari emotii cand fac asta, nici n-am curajul sa plec de langa aragaz ca se poate arde foarte repede si gustul rezultat e departe de a fi cel de caramel, mai degraba de cenusa :)) 

Dupa ce s-a caramelizat si are o culoare aurie,punem untul peste el si amestecam cu o lingura.Cand si untul s-a topit turnam frisca lichida si amestecam. Lasam sa fiarba pana se topesc eventualele cristale de zahar , dupa care oprim focul si lasam la racit.

Nu va speriati daca e foarte lichid, se intareste dupa ce se mai raceste.Asta e tot! Simplu,nu?

Sper sa rezistati tentatiei sa mancati cu lingurita, prietenii mei n-au facut-o :))

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Acest sos de caramel este foarte bun pentru a decora o prajitura (cum am facut eu).Asteptati doar cateva minute dupa ce l-ati luat de pe foc si dupa il puteti folosi.

2

In poza e doar o treime din caramelul rezultat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Retete cu Margareta Cismasiu 1

29.06.2015, 20:39

preferatul meu

Rocsi 1

29.06.2015, 22:04

Un sos foarte bun si merge la multe deserturi!

VanessaAli 1

29.06.2015, 23:18

Multumesc tuturor! E si preferatul meu de acum. Si ai dreptate Rocsi, merge la chiar multe deserturi

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Romana