Sos de vin

de janet in Sosuri, 7 Apr 2010 | 4794 vizualizari

 

Este un sos in special pentru friptura de vita.

 

INGREDIENTE

  • -8oo ml apa
  • 300 ml vin rosu
  • 40 gr concentrat de vita
  • 2 cepe rosii
  • 2 foi de dafin
  • 20 gr piper boabe
  • 75 gr faina alba
  • 25 gr unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos de vin:

Se pune apa la fiert impreuna cu concentratul de vita .Separat intr-o craticeoara punem untul,ceapa rosie,piperul boabe si foile de dafin,lasam sa se caleasca 2 minute ,apoi daugam vinul si lasam sa fiarba pina scade la jumatate,cind a scazut il strecuram in cratita cu apa si concentrat de vita,care intretimp fierbe.Itr-un castronel desfacem faina cu putina apa si o adaugam si pe aceasta in cratita cu apa si vin ,mestecind continu sa nu se faca cocoloase.Mai lasam 1 minut sa fiarba si il strecuram in alt vas.
Alaturi de o friptura de vita este delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

epurasha2bb 1

14.04.2010, 08:37

interesant, nu am facut niciodata asa cu concentrat de vita!5 furculite pt.originalitate si prezentare!

janet 1

14.04.2010, 09:10

Multumesc Mariana!Este un sos delicios ,daca mai adaugi si citeva ciupercute ,ne va iesi un sos vinatoresc si este si mai gustos!

janet 1

14.04.2010, 09:11

Dar furculitele nu se vad!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sos de rosii italian