Sos harissa

de AnaDavid in Sosuri, 13 Oct 2017 | 8863 vizualizari

 

In mod normal, sosul Harissa este facut numai din ardei iute roșu pisat cu usturoi și ulei, așa cum este folosit în Africa de Nord de unde provine. Dar noi, europenii, mâncăm picant mult mai puțin decât ei, asa ca m-am gândit să o fac mai delicată, fără să pierda gustul picant. Va prezint varianta mea cu ardei copti.

 

INGREDIENTE

  • 2 ardei roșii
  • 1 catel de usturoi
  • sare
  • 4-6 ardei iuti - chili
  • 2 linguri de ulei de măsline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos harissa:

Se pun ardeii la copt direct pe flacără, apoi le lasati într-un recipient acoperit cu folie timp de 10 minute. Procedând astfel, se decojesc mai bine și mai repede, iar conservarea va fi mai lungă.

Curățați bine semințele, coaja și lasati sa scurga bine.

Puneți toate ingredientele în mixer și lucrați până când există un sos gros și catifelat.

Puneti într-un borcan închis în frigider, timp de 5-6 zile, adaugand ulei deasupra 

TIPS-URI

1

punem toate ingredientele în mixer și pana se face un sos dens si matasos care poate fi folosit și ca sos dar și ca un condiment.

2

Dacă pregătiți cantități mai mari după ce le puneți în borcane, le puteți steriliza în cuptor, la 100 de grade C, timp de 40 de minute sau chiar prin fierbere timp de 20 de minute. Asa rezista si câteva luni.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos harissa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

MotanLaOale 1

17.10.2017, 10:27

kytz 1

23.10.2017, 13:53

Bună idee să-l preparăm în casă!

mihaelar63 1

08.01.2019, 16:43

Candva , mi-a trecut si mie in gand , asa ceva ! Felicitari Am folosit dar gata preparat . Borcanelul adus in vara din Tunisia de fiul meu s-a terminat de mult timp

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Sos alb "Cristina"