Sos Uncle Ben`s

de Ela68 in Aperitive / Garnituri, 2 Noi 2012 | 13849 vizualizari

 

Sunt preparate care sunt mult mai gustoase cand sunt realizate de sotul meu, indeosebi "specialitatile". Una dintre ele este sosul Uncle Ben`s, sos pe care noi il folosim la orez si la paste.
Mai jos, exact asa cum a fost facut, insa, conform indicatiilor MasterChef .....adica ale sotului, putem adauga sau elimina din legume, in functie de preferinte. O singura exceptie : ananasul si ardeiul gras raman pe pozitie.

 

INGREDIENTE

  • 1 ceapa
  • · 2 morcovi
  • · 1/2 telina
  • · 1 felie ananas
  • · 1 vanata mica
  • · 1 dovlecel mic
  • · cateva buchetele de broccoli
  • · 400 gr ciuperci champignon mici
  • · 1 ardei gras portocaliu sau rosu
  • · 1 cutie rosii taiate
  • · piper verde
  • · piper negru
  • · piper Szechuan
  • · 1 lingura otet merisor ( sau de mere )
  • · 2 linguri zahar brun
  • · sare dupa gust
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sos Uncle Ben`s:

Se toaca ceapa si se caleste in uleiul de masline impreuna cu zaharul brun.

Morcovii si telina se taie fideluta si se adauga peste ceapa. Lasam doua, trei munute la foc mediu.

Taiem o felie dintr-un ananas si o tocam bucatele.La fel si vanata si dovlecelul. 

Le adaugam peste mixul de legume impreuna cu buchetelele de brocoli.

Adaugam sare. 

Adaugam si ciupercile curatate, spalate si feliate.

Apoi ardeiul gras taiat fasii.

Se lasa cam 15 minute, nu foarte mult, sa nu se inmoaie prea tare si se pun si rosiile cubulete ( la cutie). 

Se condimenteaza cu piperul si se mai adauga sare daca mai este nevoie si otetul.

Se lasa sa mai scada , eventual , daca sosul nu este legat se adauga o lingurita de amidon amestecata in prealabil cu putin sos.

O bunatate, la fel ca tot ce face "MasterChef-ul" meu! Si sper ca n-am omis nimic.......

Daca ti-a placut reteta noastra "Sos Uncle Ben`s" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ardei umpluti cu carne si sos cu legume