Souffle de conopida

de Poliana in Aperitive / Garnituri, 14 Oct 2012 | 12096 vizualizari

 

Conopida, o alta leguma vedeta a toamnei care isi face loc printre retelele mele. Souffle-ul de conopida este mereu pe placul tuturor in casa, se face usor, se consuma repede si cu multa pofta. Si pentru ca am achizitionat de curand un set de vase dragute de ceramica, am zis ca neaparat trebuie incercate cu o reteta buna de souffle

 

INGREDIENTE

  • 1 conopida de 1kg
  • 4 oua
  • 200 ml smantana
  • 3 lg faina
  • 200 ml lapte
  • 100 gr cascaval
  • 50 gr telemea de casa
  • sare dupa gust
  • nucsoara rasa
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souffle de conopida:

Conopida se spala si se desface in buchetele mai mici, se pune la fiert in apa cu sare pentru 15 minute. Cand e gata fiarta, o scurgem si o lasam la racorit.

Ungem bine cu unt 4 vase de ceramica, mai micute, sau unul mai mare. Tapetam baza cu pesmet. Separam galbenusurile de albusuri. Galbenusurile le amestecam cu o furculita, adaugam smantana si telemeaua razuita si amestecam bine. Punem cele 3 linguri de faina si amestecam bine ca sa nu ramana cocoloase. La final punem si laptele, si buchetelele de conopida.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare, apoi le incorporam usor in cealalta compozitie, amestecand de jos in sus. Adaugam sare si nuscoara rasa dupa gust. Turnam compozitia in vasele pregatite, iar deasupra razuim cascaval.

Cuptorul il preincalzim la 180 de grade celsius, iar cand este incins introducem souflle-ul la cuptor si-l lasam acolo pentru 35-40 de minute. Ideea este sa fie rumen si frumos pe deasupra.

Simplu si bun, acestea sunt cuvintele pentru souffle-ul de conopida. Este satios, iar eu il consum cu placere alaturi de legume proaspete.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Souffle de conopida" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (31)

Poliana 1

17.10.2012, 08:47

Mihaela, sa incerci...e tare buna!

Poliana 1

17.10.2012, 08:47

Dia

Cris2711 1

17.10.2012, 13:30

o idee minunata

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Sufleu de conopida