Souvlaki de pui

de mihaelaradu in Pui, 21 Ian 2011 | 6675 vizualizari

 

Perfect pentru o petrecere sau o cina cu multi, multi invitati :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kp piept de pui (fara piele)
  • 3 ardei colorati :) , unul rosu, unul verde, unul galben
  • 2 cepe rosii
  • 1/2 kg ciuperci champignon
  • 5 linguri ulei de masline
  • sare 
  • piper
  • betisoare cu o lungime de cca 10 cm pt frigarui (in Carrefour se gasesc la raionul cu scobitori)
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Souvlaki de pui:

1. Taiem pieptul de pui cubulete.

2. Ardeii ii feliem si cepele le crapam in 4 bucatii si le desfacem fasii. Ciupercile le lasam intregi (cand vom aseza carnea pe betisoare, daca ciupercile nu sunt de ajuns, le putem taia in jumatate)

3. Asezam totul intr-un bol, turnam uleiul si potrivim de sare si piper. Lasam la macerat cel putin 1 ora.

4. Pe cate un betisor asezam 1 bucata carne, 1 felie ceapa, 1 bucata ardei, 1 ciuperca, iarasi 1 bucata carne, ardei, ceapa, ciuperca (alternati ordinea pt a avea un aspect frumos)

5. Frigaruile se aseaza in tava de la aragaz. Se introduc la cuptorul preincalzit si se tin la foc mediu cca 30 min. Se intorc din cand in cand pentru a se rumeni.

Se servesc cu cartofi prajiti si salata

Daca ti-a placut reteta noastra "Souvlaki de pui" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi aromati si ciuperci cu pulpe de pui la cuptor