Spaghete cu chiftelute in sos de rosii

de katty in Spaghete, 27 Mar 2018 | 3302 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 300 gr carne tocata de porc
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • 4 catei de usturoi
  • patrunjel verde tocat fin
  • 1 ou
  • ulei pentru prajit
  • 300 gr spaghete
  • 2 conserve rosii
  • 1 lingura ulei de masline
  • oregano uscat
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita zahar optional
  • parmezan ras pentru servit
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete cu chiftelute in sos de rosii:

Pregatim chiftelele. Intr-un bol amestecam carnea tocata cu 1 ceapa tocata fin, 2 catei de usturoi zdrobiti, sare, piper, patrunjel tocat fin si 1 ou. Formam cu mainile umede bile rotunde din compozitie pe care le prajim in ulei. Scoatem chiftelutele pe hartie absorbanta.
Punem la fiert pastele in apa clocotita cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intr-o craticioara punem la calit ceapa tocata fin in uleiul de masline. Cand a devenit translucida, adaugam usturoiul tocat fin, lasam putin sa isi elibereze  aroma, apoi adaugam conservele de rosii mixate. Adaugam sare dupa gust, piper, zaharul si fierbem pana rosiile sunt  aproape gata. Adaugam chiftelutele, oregano si busuioc si mai fierbem 5 minute. Daca sosul este prea gros, adaugam putina apa de la paste. Asezam pastele in farfurii, deasupra punem chiftele cu sos, apoi radem parmezan. Servim pastele imediat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete cu chiftelute in sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti Bolognese