Spaghete in sos de pui la tava

de Satisfyyourcravings in Pui, 9 Dec 2018 | 2067 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cepe rosii
  • 1 pui intreg (aprox. 1.8 kg)
  • 1 crenguta rozmarin
  • cateva crengute cimbru
  • 1 capatana usturoi
  • sare, piper
  • 250 ml vin alb sec
  • 1 lingura pasta de tomate
  • 1 cub concentrat de pui
  • 1 lingura parmezan ras
  • 500 grame spaghete
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghete in sos de pui la tava:

Se preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Puiul se usuca bine folosind prosoape din hartie.

Se taie cepele in sferturi. 2 sferturi se introduc in cavitatea puiului impreuna cu rozmarinul si cimbrul.

Restul de ceapa se aseaza intr-o tava ceva mai mare decat puiul (eu am folosit o tajine) impreuna cu capatana de usturoi taiata in jumatate transversal. Se aseaza puiul peste ceapa si se presara cu sare si piper. Se coace 10 minute pe raftul din mijloc al cuptorului. Se toarna vinul de jur impreujurul puiului, se reduce temperatura la 180 de grade Celsius si se mai lasa 1 ora si 20 de minute. Se transfera puiul pe o farfurie si se lasa la odihnit sub folie de aluminiu. 

Pastele se fierb conform instructiunilor de pe ambalaj, in apa cu sare.

Se indeparteaza ceapa si usturoiul din tava. Se aseaza tava pe foc mic. Se adauga putin vin pentru a dilua sucurile din tigaie si a desprinde rezidurile de pe fundul tavii, folosind o lingura de lemn. Se adauga pasta de tomate si cubul concentrat si se fierbe pana se obtine un sos matasos, amesecand frecvent. Se indeparteaza de pe foc, se adauga parmezanul si spaghetele fierte. Se transfera inapoi in cuptor pentru 10 minute la 220 de grade Celsius. Se aseaza puiul deasupra si se mai lasa 10 minute la 200 de grade Celsius. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghete in sos de pui la tava" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pui condimentat