Spaghette cu fructe de mare

de susu in Paste, 23 Mar 2018 | 3751 vizualizari

 

Minunate, doar incercati reteta si nu veti regreta

 

INGREDIENTE

  • Cantitati pt 4 ps :
  • Scoici proaspete cu carcasa 1 saculet de 900 gr
  • Calamari prefierti 200 gr
  • Cozi de creveti 200 gr
  • Cocktail fr de mare (calamar, sepie, tentacul caracatita, carne de melc) 100 gr
  • Ceapa medie 2 buc
  • Usturoi o capatana mare
  • Patrunjel proaspat 1 legatura
  • Busuioc proaspat si uscat
  • Ulei de masline, nu va zgarciti
  • Spaghete barilla nr 5, 250 gr
  • 2l si 1/2 apa pt paste
  • 2 lgt sare pt fiert pastele
  • Rosii cherry vreo 12
  • Pasta concentrata de tomate olimpia 28% vreo 3 lg
  • Vin alb sec cam 1 cescuta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghette cu fructe de mare:

Tocam marunt ceapa, busuiocul si patrunjelul. O parte din usturoi se sdrobeste cu lama cutitului si restul se taie felii, eu am pus vreo 6 catei foarte mari, cu cat mai mult cu atat mai bine. Cateva rosii le-am taiat in jumatati si restul le-am lasat intregi. Mai intai alegem din saculet doar scoicile inchise sau foarte putin intredeschise, restul se arunca. Dupa care trebuiesc curatate foarte bine sa nu mancam nisip. Le scoatem mustata aceea printr-o miscare dute vino, le frecam putin cu un burete si apoi eu am folosit unghiutele ca sa indepartez orice urma de nisip de pe ele. Se pun intr-un lighean cu apa rece si se clatesc un pic, nu se tin foarte mult in apa pt ca se desfac, dupa care se pun in strecuratoare. Incalzim o tigaie mare sau o oala de ciorba. Punem ulei de masline din abundenta ca sa fie suficient pentru a cali ceapa nu a se inabusi. Calim mai intai usturoiul 1-2 min dupa care adaugam ceapa si o parte din patrunjel. Rasnim sare si piper si dupa ce am calit ceapa urmeaza si rosiile. Dupa cateva minute punem fructele congelate. Urmeaza scoicile si putina verdeata. Amestecam mereu cu grija sa nu le scoatem din cochilie. Dupa ce s-au mai deschis scoicile punem vinul, vreo 80 ml si dam focul tare pana incepe sa fiarba. Cand nu mai miroase a vin inseamna ca s-a evaporat complet si scoatem doar scoicile pe o farfurie. Punem in tigaie pasta de rosii, apoi busuioc si patrunjel. Amestecam si gustam sosul daca mai trebuie sare. Eu pun cate o lg de bulion, amestec si daca nu e suficient mai pun. In acelasi timp fierbem pastele : punem apa la fiert cu busuioc uscat, la fiecare 100 gr paste folosim 1 l apa si 1 lgt rasa de sare (7 gr) deci la 250 gr paste punem 2 l si 1/2 apa si cand clocoteste punem sare vreo 18 gr si apoi pastele. Amestecam putin in ele si lasam sa fiarba 5-8 min cat scrie pe cutie, sa iasa al dente. Chiar daca nu sunt foarte fierte se mai gatesc putin si cu sosul. Le gustam apoi ca sa le verificam. Scurgem pastele si le punem fierbinti in tigaia cu fr de mare, cand e gata sosul de rosii ar trebui sa fie fierte si pastele ca sa le punem imediat. Le mai gatim 3-4 min in sos sa-si ia gustul. Servim alaturi de scoici si vin alb. Pun o parte din verdeata la calit cu ceapa, in timpul gatirii peste fructele de mare si la sfarsit ca sa ramana si verde. Eu am pus mai mult vin, vreo 200 ml si am mai scos cu polonicul din zeama imediat ce am scos scoicile ca sa nu iasa ciorba. Aceea zeama e grozava, o supa din fructe de mare, la reteta de scoici la tigaie cu usturoi si vin inmuiam paine si mancam langa scoici. Pozele nu sunt grozave, deabea am apucat sa fac la ce pofta aveam...

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghette cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

dantes 1

26.03.2018, 11:40

Bune!

ConstantaNastasa 1

12.05.2018, 16:50

Nu te supăra daca vrei sa gătești "fructe de mare " asa cum se cuvine elimina ceapa , bulionul , busuiocul si ai sa vezi cum se schimba gustul , aceasta e o reteta inventata

Rahela Velicu 1

23.06.2021, 13:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Cannelloni cu carne de vitel