Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare

de Patty in Spaghete, 11 Aug 2017 | 3546 vizualizari

 

https://www.bucataras.ro/retete/spaghetti-al-nero-di-seppia-e-frutti-di-mare-27976.html
Am inlocuit vinul cu cognac cu ajutorul caruia am flambat crevetii si maslinele le-am inlocuit cu capere.

 

INGREDIENTE

  • 400 g spaghetti negre cu cerneala de sepie
  • 600 g creveti
  • 300 g rosii cherry 
  • 2 catei usturoi intregi
  • 1/2 ardei chilli
  • 1/2 pahar cognac
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • 2 linguri ulei
  • sare
  • piper alb
  • 30 g capere
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare:

Punem spaghetele negre cu cerneala de sepie, intr-o cratita cu apa sarata si fierbem conform instructiunilor de pe ambalaj.

Intre timp, incingem 2 linguri de ulei intr-o tigaie si gatim usturoiul si chili pana cand acesta devine moale, dar sa nu se coloreze prea tare.

Adaugam crevetii, amestecam si ii gatim bine. Stoarcem peste continut sucul de lamaie adaugam si rosiile cherry, apoi, inainte de a lua tigaia de pe foc, turnam paharul de cognac si flambam. Scurgem spaghetele si le amestecam cu crevetii si rosile cherry.

Adaugam la final ultima lingura de ulei pentru a oferi un aspect lucios, apoi punem caperele si patrunjelul tocat.

Se decoreaza cu felii de lamaie si busuioc deasupra si se servesc alaturi de un pahar de vin alb.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti al Nero di Seppia e Frutti di Mare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti cu ciuperci