Spaghetti bolognesse

de nico15 in Spaghete, 29 Noi 2010 | 4855 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de spaghetti
  • ulei
  • sare,
  • piper  
  • Ingrediente pentru sos Ragu:  
  • 1 kg carne de vitel (se va toca)
  • ½ de kg de ceapa (sau 5 cepe mai mari)
  • ½ de kg de albitura (telina, pastarnac, patrunjel radacina si morcov) .
  • 700 ml de suc de rosii
  • 300 ml vin sec alb
  • 150 ml ulei
  • sare, piper  
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti bolognesse:

Legumele se spala se curata dupa care se spala din nou, legumele se toaca marunt si se pun intr-o cratita ion care in prealabil a fost pus uleiul, toate ingredientele se adauga odata, atat legumele, ceapa cat si vinul si sucul de rosii. Se lasa sa fiarba bine 2 ½ - 3 ore, cand acesta va scadea suficient.

Intr-o oala se pune apa cu sare la fiert, cand incepe sa fiarba apa se adauga spaghetti, urmandu-se instructiunile fabricantului dupa pachet. Dupa ce au fiert se scot se strecoare si se clatesc cu apa incepandu-se cu apa calda si terminand cu apa rece.  Se incinge o tigaie in care punem putin ulei de masline adaugam spaghetti, acum se poate proceda in doua moduri, se poate adauga sosul la spaghetti in timp ce sunt pe foc si se amesteca ambele, dar putem si doar sa tragem un pic spaghetti la tigaie, le luam de pe foc si adaugam sosul peste.

Se poate rade parmezan si incorpora in spaghetti sau se poate adauga dupa ce le-am luat de pe foc si sunt inca fierbinti, asa cum am procedat eu.

Sosul fiind o cantitate mare se lasa sa se raceasca se poate pune in congelator, pentru viitoarele preparari., timpul de pregatire este trecut in functie de timpul de pregatire al sosului, daca il avem deja preparat, spaghettele se pregatesc in 20-25 de minute.

Pofta Buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti bolognesse" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghetti a la trapanese