Spaghetti Carbonara

de Anastasia in Paste, 10 Feb 2010 | 8346 vizualizari

 

Pe cat e de rapida ,atat e de gustoasa aceasta reteta cu exceptia celor care nu le place parmezanul :))

 

INGREDIENTE

  • 200 gr. spaghetti
  • 100 gr. panceta sau becon
  • 50 gr. parmesan
  • 1 catel usturoi
  • 1 ou mare
  • 2 galbenusuri
  • ulei de masline pentru prajit
  • sare piper dupa gust
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghetti Carbonara:

1. se prajeste putin beconul taiat in bucatele nu prea mari pe o tigaie incinsa cu ulei de masline.

2. se scoate pe o hartie ca sa absoarba grasimea in surplus

In acel ulei se prajeste la foc mic un catel de usturoi taiat, avand grija sa nu prinda coaja rumana timp de 2~3 minute si se i-a de pe foc.

3. se fierb 200 gr. de spagheti in 2 litri de apa cu putina sare dupa instructiile de pe pachet.

4. in tigaie se stropesc 2~3 linguri din apa in care au fiert spaghettile si se pune la loc beconul si peste el spaghettile fierte si scurse de apa, peste ele se toarna sosul facut din 1 ou , 2 galbenusuri , sare si piper dupa gust si 50 de gr. de parmesan si se amesteca energic ca sa obtinem o masa lucioasa.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghetti Carbonara" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (4)

Anastasia 1

13.04.2010, 13:28

se te insori nu poti ca sant deja casatoruita dar daca-ti place cum gatesc, ma poti sustine la concursul de pasti , reteta mea 'Tort Faberge de Pasti'
http://www.bucataras.ro/bucataras-premium/&p=5
daca stii reteta originala de carbonara, poti sa mi-o dai ca nu ma supar

nana 1

03.05.2010, 23:25

foarte bun, o sa fac si eu dupa reteta asta

oana_pisicutza16 1

15.04.2012, 23:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Paste Napoletana