Spaghettini cu ton si legume

de Oana in Spaghete, 20 Feb 2010 | 6231 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g spaghettini
  • Sos:
  • 1/2 ceapa rosie
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1/2 ardei gras rosu
  • 1/2 dovlecel subtire
  • o mana de masline verzi feliate
  • o cutie mica de ton bucati in suc propriu
  • o cana cu suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare piper
  • cimbru
  • busuioc
  • ceapa verde uscata
  • parmezan/cascaval ras
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spaghettini cu ton si legume:

Se prepara intai sosul. Legumele se curata, se spala. Ceapa si ardeiul gras se taie solzisori, usturoiul se piseaza, dovlecelul cu coaja se taie rondele subtiri. Tonul se scurge.

Intr-o craticioara se incinge uleiul de masline, se pun ceapa, ardeiul si usturoiul si putina apa, apoi se lasa se se inmoaie putin. Se adauga dovlecelul si se mai lasa cateva minute. Se adauga sucul de rosii, eventual si putina apa, daca este prea gros. Cand incepe sa fiarba se pun maslinele si tonul, se amesteca lejer si se lasa 1-2 minute la fiert. Se condimenteaza dupa gust la final (maslinele, tonul si sucul de rosii au sare!).

Intre timp se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe pachet.

Se pun pastele pe 2 farfurii iar deasupra se toarna sosul cu ton si legume. Se presara cu parmezan ras, eu n-am avut si am pus cascaval ras.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spaghettini cu ton si legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Oana 1

23.02.2010, 22:48

Teo, la spalat vase sau la mancat?

susu 1

25.02.2010, 21:07

Foarte bune mai ales cu un pahar de vin rece.

Oana 1

25.02.2010, 22:42

Mmm, da Susu, unul dulce imi place mie, merge, merge

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Spaghete carbonara, reţetă italiana