Spanac cu tortelloni si oua ochiuri

de Adi in Mancaruri de legume, 4 Mar 2019 | 3159 vizualizari

 

Dintre toate verdeturile primaverii spanacul este preferatul familiei inca de cand erau baietii mici si ii pacaleam ca fac muschi ca Popeye daca mananca.
De data aceasta am folosit spanac congelat, cu toate ca il preferam pe cel proaspat, dar am zis sa mai eliberam congelatorul.
 

 

INGREDIENTE

  • 900 gr spanac congelat
  • 200 gr tortelloni cu prosciutto
  • 1 l apă
  • 2 cepe
  • 1 morcov
  • 2 catei de usturoi
  • 200 gr pasta de rosii
  • 5-6 frunze de busuioc
  • sare
  • piper
  • 2 linguri ulei
  • 1 legatura de patrunjel verde
  • oua ochiuri pentru servit
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spanac cu tortelloni si oua ochiuri:

Se pune uleiul la incins si se calesc in el, ceapa, usturoiul si morcovul, tocate marunt.

Cand toate sunt bine patrunse, se adauga pasta de rosii si se amesteca, apoi se lasa 6-8 minute pe foc pana se formeaza un sos.

Se adauga spanacul direct congelat si se completeaza cu apa fierbinte cat sa fie bine acoperit.

Se lasa sa fiarba aproximativ 15-20 de minute, apoi se adauga tortelloni.

Se mai lasa preparatul pe foc 10-12 minute, timp in care se potriveste gustul cu sare, piper si se adauga cateva frunze de busuioc rupte.

Dupa stingerea focului se adauga patrunjelul verde, tocat marunt.

Spanacul cu tortelloni se serveste cald, cu oua ochiuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Spanac cu tortelloni si oua ochiuri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (18)

simona72 1

06.03.2019, 13:58

Spanac am avut si noi zilele trecute. Imi place ca ai combinat cu tortelloni!

mihaelar63 1

07.03.2019, 00:12

CameliaR 1

07.03.2019, 09:09

Ce prezentare deosebita!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spanac sote