Spate de curcan cu cartofi - la cuptor

de mihaelar63 in Curcan, 1 Feb 2014 | 7149 vizualizari

 

Pentru ca este iarna preparam mult prin coacere. Ce este mai placut decat sa auzi cum sfaraie ceva bun la cuptor si in casa e placut - caldut. As incadra acest preparat in ciclul "Placeri simple" Ma repet: cand avem produse proaspete (de data aceasta curcan de casa) e mare pacat de a interveni cu ingrediente multe sau mod de procesare complicat, savoarea este data de prospetimea si calitatea carnii.

 

INGREDIENTE

  • 1 spate mare de curcan [aprox 1-1.5 kg]
  • 1 kg cartofi
  • 1 lingurita turmeric
  • 2 fire de rozmarin
  • sare
  • varza murata
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spate de curcan cu cartofi - la cuptor:

Curatati  si spalat,insistand pe interior  spatele de curcan .

Masati carnea cu turmeric si sare .

Puneti carnea +1 cana apa in  tava si dati la cuptor .

Curatati ,taiati jumatai si spalati cartofii .

Coaceti o ora intorcand la 15 minute spatele de curcan.

Cand carnea incepe sa se rumeneasca puneti si cartofii.

Adaugati putina apa daca este necesar.

Cuptorul fiind foarte incins cartofii au fost copti si rumeni foarte repede[15min]

Serviti preparatul insotit de muraturile preferate .

TIPS-URI

1

Nu am folosit nici o grasime vegetala / animala . Cea lasata de spatele de curcan a fost suficienta .

2

Intorcand carnea de mai multe ori in timpul coacerii am obtinut un preparat fraged, cu o crusta frumoasa .

Daca ti-a placut reteta noastra "Spate de curcan cu cartofi - la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

diaconta 1

01.02.2014, 22:58

Placeri simple,dar placeri de placeri

mamaieelena 1

02.02.2014, 18:58

super arata

Alexandra Burz 1

03.02.2014, 23:22

preiau si eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Pulpa de curcan in stil italian