Spirala cu spanac

de Lau in Aperitive / Garnituri, 4 Apr 2013 | 4692 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • COCA
  • 400 g faina integrala (am folosit eu)
  • 1 ou
  • 1 galbenus
  • 200 g unt
  • 3 linguri de apa rece
  • 1 lingurita sare
  • Umplutura
  • 700 g spanac
  • 100 g telemea de oaie
  • 2 linguri cascaval ras
  • 1 ceapa
  • 1 ou
  • 1 lingura pesmet
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • Uns
  • 1 galbenus
  • 2 linguri lapte
  • mac
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Spirala cu spanac:

Coca - Amestecam faina cu sarea, untul rece, oul, galbenusul si framantam o coca nelipicioasa. Daca este nevoie mai adaugam apa rece. Invelim coca in folie alimetara si dam la rece 30 minute.

Umplutura - punem apa la fiert intr-o oala si cand incepe sa fiarba adaugam spanacul si fierbem cca 5 minute. Il scurgem de apa si lasam sa se raceasca. Dupa ce s-a racit il scurgem bine de apa si il tocam marunt.

Intr-o tigaie calim ceapa tocata, adaugam spanacul si mai lasam sa se caleasca putin impreuna si lasam sa se raceasca. Adaugam branza, cascavalul, usturoiul pisat, pesmet si oul, condimente dupa gust si omogenizam.

Intindem coca si taiem fasii late de cca 5 cm si punem pe intreaga lungime amestecul de spanac. Rulam fiecare fasie si asezam in tava in forma de spirala. Ungem cu galbenusul desfacut cu putin lapte, deasupra presaram mac si dam la cuptorul incalzit cca 25 minute

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Spirala cu spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu spanac la cuptor