Steak cu orez si sofran

de susu in Vita, 17 Oct 2013 | 4483 vizualizari

 

o aroma deosebita a orezului datorata vinului si sofranului

 

INGREDIENTE

  • cateva steakuri de vita
  • 1 cescuta de orez cu bob lung
  • 3 cescute de vin alb sec
  • curry
  • sofran 1/2 pachet
  • patrunjel alb si verde
  • vegeta
  • unt
  • ulei de masline
  • cimbru
  • busuioc
  • 1 catel usturoi zdrobit cu lama unui cutit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steak cu orez si sofran:

Sofranul se dizolva in putin vin fierbinte dupa care se strecoara de firicelele acelea rosii. Calim usturoiul in unt si ulei de masline, adaugam orezul la calit si la sfarsit albitura rasa si 1 lgt curry. Adaugam vinul cald, sofranul si lasam acoperit sa se evapore vinul. Potrivim de sare si verificam orezul sa fie al dente. Carnea putin crestata o condimentam cu boia, curry, cimbru, busuioc, ulei de masline si lasam acoperita la rece. Calim carnea in unt si ulei de masline cateva minute pe ambele parti dupa care le asezam intr-o tava, acoperim cu sosul ramas, punem putina sare, acoperim cu folie si dam la cuptor 10 min dupa care o descoperim pentru inca 15-20.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Steak cu orez si sofran" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Rasol alb cu rosii si orez