Steluţe cu telemea

de alice_ciobanu in Aperitive / Garnituri, 12 Apr 2011 | 5628 vizualizari

 

Astăzi vă prezint o reţetă veche, veche....de pe vremea când copil fiind abia aşteptam să vină sarbătorile pentru ca mama să scoată din cămară forma de steluţe şi să ne facă nişte steluţe cu telemea. Vremuri tulburi când nu găseai lapte, ouă pentru a ne putea bucura de ele mai des...

 

INGREDIENTE

  • 300ml lapte,
  •  2 ouă, 
  •  125 gr. făină de grâu,
  •  o lingură de ulei,
  •  300-350gr telemea,
  •  gogoşar în oţet sau măsline, pt decor,
  •  mult ulei pentru prăjit

 

Portii: 15
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Steluţe cu telemea:

Se amestecă foarte bine gălbenuşul cu laptele, lingura de ulei şi apoi se toarnă făina în ploaie, amestecând continuu pentru a nu se forma cocoloaşe. Cel mai bine ar fi să folosiţi blenderul.

Apoi adăugaţi albuşul bătut spumă, amestecând încet cu telul, pentru încorporare. În principiu, este vorba despre clasica compoziţie de clătite, doar ca aluatul trebuie să fie puţintel mai gros, ceva ca o smântână de ţară, grosă şi păstoasă.

Într-un ceaun se încinge mult ulei, după care se introduce forma de steluţe, lăsând-o cât mai mult, să se înfierbânte foarte bine

Se ia apoi forma infierbântată, se introduce în compoziţie, pentru scurt timp, şi când s-a prins din compoziţie pe ea, se scufundă în uleiul incins pentru câteva secunde, doar.

Aluatul va căpăta repede forma de steluţă şi se va scoate pe un prosop de hârtie pentru ca acestă să absoarbă excesul de ulei. Steluţa se va desprinde cu uşurinţă de pe formă. Tot aşa se va proceda în continuare până la terminarea compoziţiei şi obţinerea unui frumos platou cu steluţe.

Telemeaua se va da prin răzătoarea mică.

Se va lua apoi fiecare steluţă, obţinută prin procedeul descris mai sus, se va umple cu telemeaua rasă, iar în mijloc se va pune, mai mult pentru prezenţa estetică a produsului final, o bucăţică de măslină sau de gogoşar în oţet.

Poftă Bună! 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Steluţe cu telemea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Anamaria7 1

13.04.2011, 00:51

incredibil. reteta asta m-a uimit si impresionat profund, felicitari pentru ca esti prima la care vad asa ceva eu n-am prins acele vremuri grele, dar mi s-au povestit multe... si ii respect pe cei ce le-au trait

mamaieelena 1

13.04.2011, 07:16

jolygina 1

13.04.2011, 09:30

ce bunatate

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Budinca cu sunca si legume