Sticky Chinese pork

de Bucataras in Porc, 28 Noi 2020 | 3961 vizualizari

 

Am descoperit o reteta minunata de “porc lipicios” (ma amuza tare sa ii zic asa :)) ), care se topește efectiv in gura, cu un exterior crocant și un strat lipicios, dulce si usor picant.
 Acest “porc  lipicios”  se face in 3 pasi: e fiert lent intai timp de 2 ore cu usturoi, ghimbir, vin de orez si putin zahar, apoi rumenit usor la tigaie, iar pasul 3 – se toarna un amestec de sos de soia, ardei iute, miere de albine, lemongrass și câteva alte ingrediente care sunt amestecate împreună.

 

INGREDIENTE

  • 3 bucati piept de porc
  • supa de legume
  • cateva bucatele de ghimbir
  • 3-5 catei de usturoi
  • 2 linguri de vin de orez (otet de mere + 1 lingurita de zahar brun)
  • Pt glazura:
  • Ghimbir ras
  • 1 ardei iute sau ½ lingurita de chili
  • Sare, piper
  • 2 linguri miere de albine
  • 3 linguri sos de soia
  • Lemongrass sau putina zeama de limeta si piper.
  • 2-3 linguri de ulei
  • Pt garnitura:
  • Orez fiert
  • Broccoli, ardei gras, edamame
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sticky Chinese pork:

Pune la fiert toate ingredientele pentru reteta de sticky Chinese pork: carnea, supa de legume, ghimbirul, usturoiul si vinul de orez.

Vinul de orez e un ingredient pe care nu il avem la indemana in bucatarie, asa ca eu l-am inlocuit cu otet de mere si putin zahar brun.

Cand incepe sa fiarba, acopera vasul cu un capac,  da focul mic și lasa la fiert timp de 2 ore.

Opreste focul, scurge carnea de porc si las-o la racit.

 Taie carnea  in bucati cat o imbucatura.

Adauga 2 linguri de ulei intr-o tigaie si pune carnea la rumenit la foc mare.  Condimenteaza cu sare si piper, intoarce bucatile de carne pe toate partile pana capata o culoare frumoasa si scoate-le intr-un castron.

Amesteca ingredientele pt glazura intr-un bol: sosul de soia, ghimbir ras, ardei iute sau chili, mierea de albine, sare, piper si lemongrass (sau zeama de limeta si piper).

Incalzeste cealalta lingura de ulei, adauga carnea de porc, toarna si glazura peste carne, amesteca si lasa la gatit pana carnea devine lipicioasa.

Serveste sticky chinese pork cu orez si legume. Eu, pe langa garnitura de orez am pregatit broccoli la abur, usor crocant, ardei capia tras in unt si edamame.

Sa aveti pofta!

 TIPS: Daca ti se pare carnea prea grasa, poti inlocui o parte din pieptul de porc cu muschiulet, dar nu va mai fi la fel de fraged si suculent. 

 

 

 

TIPS-URI

1

daca ti se pare carnea prea grasa, poti inlocui o parte din pieptul de porc cu muschiulet, dar nu va mai fi la fel de fraged si suculent.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sticky Chinese pork" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Musaca de vinete si dovlecei cu frisca