Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris

de Panacris in Peste, 12 Iun 2020 | 2495 vizualizari

 

sau o știucă, o rețetă, așa mai deosebită ;) Am auzit eu că știuca și șalăul sunt gustoase. Hmm, am stat un pic pe gânduri și cum TataZmeu a fost la "pescuit" și în plasă a ajuns o știucă frumușică am zis, hai să-i uimesc pe Zmeișori ;)
Am analizat eu diverse rețete, dar mi-am adus aminte: am auzit eu...., gândul m-a dus la diversele evenimente, unde în meniu se află celebrul pește însoțit de sos meuniere, mai bine zis sos de unt cu capere și zeamă de lămâie.
Am avut o intuiție tare bună! Am trecut testul, le-a plăcut peștele mofturoșilor mei. Așa că vă aduc rețete, asta simplă să-i uimiți pe mofturoșii voștri ;)
Gata cu vorba spor la treabă și poftă bună!
Update: m-a certat fratele meu că am indus lumea în eroare, cică peștele meu era șalău, nu știucă :D Așa că am revizuit rețeta! Mă suczați, vă rog! ;) :-*

 

INGREDIENTE

  • Știucă/șalău 1 bucată de cca. 800 g,
  • Sare de mare 1 lingură,
  • Rozmarin 2 crenguțe,
  • Ulei de măsline 1 lingură,
  • Legume congelate (conopidă, broccoli, morcov) cca. 400 g,
  • Pentru sos:
  • Unt 3 linguri,
  • Zeamă de lămâie 3 linguri,
  • Capere marinate 2 linguri.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris:

Știuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi.

A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau într-o tavă termorezistentă, se stropește cu ulei de măsline, se adaugă legumele și crenguțele de rozmarin, apoi se pune la gătit în cuptorul rece, la 200 grade cca. 10 minute. După cele 10 minute se întoarce și se mai lasă cam tot 10 minute la gătit.

Între timp se prepară sosul meuniere: untul rece se pune într-o tigăiță/crăticioară la încălzit, împreună cu caperele, zeama de lămâie și 2-3 linguri de lichid aromatizat din borcanul cu capere marinate.

După ce s-au omogenizat se toarnă sosul peste pește și  legume, se mai lasă la gătit cca. 5 minute, apoi se servește fierbinte împreună cu legumele aromatizate.

Spor și poftă bună!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Stiuca/ salau cu legume si sos Meuniere a la Panacris" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

Reteta Simpla si Delicioasa de Mousse de Ciocolata din 2 Ingrediente

pe 16.05 la 23:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Salau cu legume mexicane si ierburi italienesti