Stridii din ciuperci

de epurasha2bb in Aperitive / Garnituri, 18 Apr 2010 | 4205 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 4 ciuperci champignion proaspete
  •  un cub de unt,
  •  1 ceapa verde,
  • un graunte usturoi,
  • sare,
  • parmezan ras 2 linguri,
  • 1 lingura de crema de branza cu smantana,
  • 1 lingura de branza tare sarata rasa;
  • - frunze de telina si coaja de lamaie rasa pt.decor
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stridii din ciuperci:

se ia 4 ciuperci champignion proaspete cu palarie mare, se curata,se indeparteaza piciorusele.Se taie usor cu cutitul marginile palariilor in zig-zag.Se stropesc putin cu unt topit, se da un praf de sare, se pune in mijlocul lor o gramajoara mica de ceapa verde tocata foarte fin si un graunte de usturoi dat pe razatoarea mica, apoi se presara parmezan.Se incinge o tigaie buna (eu folosesc Doubletta)si se pun palariile de ciuperci sa se rumeneasca.Separat amestecam o lingura de branza tare si  sarata cu o lingura cu varf de crema de branza cu smanatana Apetit.Se formeaza gogoloaie mici ce vor constitui perlutele.Din cele 4 palarii formam 2 stridii suprapunand cate 2 palarii si inauntru asezam perlutele de branza.Trebuie sa fie reci ciupercile, altfel se topesc perlutele.Se servesc la temperatura camerei eventual intr-o farfurie albastra pt.mai mult efect

Daca ti-a placut reteta noastra "Stridii din ciuperci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Pateuri cu ciuperci, cașcaval și ceapă caramelizată