Stroganoff de vita

de Dana_Retetegg in Vita, 9 Feb 2012 | 5097 vizualizari

 

O reteta pe care imi doream de mult sa o incerc este cea de vita Stroganoff. Am vazut de multe ori in magazine carne portionata special pentru acest fel de mancare si ma tot intrebam daca e bun, oare? :)

Apoi am cercetat bine net-ul si m-am convins din poze, dar si din retetele incercate de altii ca-i bun:)
Si m-am apucat de treaba!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr carne vitel,
  • 1 ceapa,
  • 3-4 catei de usturoi,
  • 3 linguri ulei de masline,
  • 1/2 ardei gras,
  • 4 linguri de smantana,
  • o conserva de ciuperci,
  • 1 pahar cu vin rosu,
  • 1/2 pahar apa,
  • sare,
  • piper,
  • oregano,
  • busuioc,
  • patrunjel
Portii: 4
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Stroganoff de vita:

Carnea de vitel am portionat-o ca pe cea din magazin, adica in suvite lungi si subtiri (ma rog, atat cat am putut).

Am incins uleiul de masline si am pus in el carnea. Am prajit-o pe ambele parti, apoi am adaugat condimente si apa.

Cand a scazut apa si carnea a devenit mai moale, am adaugat ceapa taiata, ardeiul si usturoiul. Tot atunci am pus si vinul.

Am lasat pe foc mediu, amestecand din cand in cand.

Ciupercile din conserva (scurse de apa) le-am adaugat cand ceapa, ardeiul si carnea au fost aproape gata.

Am mai lasat 10 minute pe foc, apoi am pus smantana (subtiata cu putina apa). Am omogenizat bine si am lasat inca 10 minute.

La final am pus patrunjel tocat.

Am servit cu piure de cartofi. Garnitura o alege fiecare in functie de preferinta.

Pofta buna va doresc!!

TIPS-URI

1

Daca alegem o carne buna de vitel, aceasta devine foarte frageda in timpul prepararii (daca este carne de vaca e posibil sa necesite mai mult timp de fierbere/innabusire).

Daca ti-a placut reteta noastra "Stroganoff de vita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Boeuf Stroganoff