Strudel cu dovleac

de vio_dreams in Dulciuri, 15 Noi 2013 | 8443 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 gr aluat foietaj
  • 500 gr dovleac
  • 3-4 linguri zahar
  • 1 lingurita scortisoara
  • 1 lingura amidon
  • 1 galbenus
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu dovleac:

Curatam dovleacul si il taiem in bucati potrivit de mari.

Radem bucatile de dovleac pe razatoarea mare si adaugam zaharul. Cel mai bine e sa potriviti dupa gust.

Calim dovleacul cu zaharul si cand incepe sa se inmoaie adaugam amidonul si lasam pe foc pana se ingroasa usor. Dam deoparte, adaugam scortisoara si lasam sa se raceasca.

Presaram suprafata de lucru cu putina faina si intindem foaia de aluat. Taiem in dreptunghiuri nu foarte mari.

Facem pe mijloc 5-6 crestaturi paralele cu ajutorul unui cutit.

Punem pe mijlocul fiecaruia pe lungime cate o lingura de umplutura. Nu puneti prea multa fiindca va curge la copt.

Suprapunem  mai intai laturile mai mici peste umplutura, apoi latura mai lunga.

Suprapunem apoi si latura cealalta astfel incat sa acopere umplutura si sa se suprapuna peste cealalta latura.

Intoarcem invers strudelul astfel incat sa ajunga cu crestaturile in sus si il punem in tava tapetata cu hartie de copt.

Ungem cu galbenus de ou batut cu doua linguri de lapte. Daca il faceti de post faceti un sirop din apa cu zahar, il lasati sa se raceasca si ungeti strudelul

Dam la cuptor pana se rumenesc frumos.

TIPS-URI

1

Daca il faceti de post faceti un sirop din apa cu zahar, il lasati sa se raceasca si ungeti strudelul .

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Anett 1

15.11.2013, 09:40

vai ce bun gust trebuie se aiba!

Lia_ 1

16.11.2013, 05:20

crestaturile alea dau un aspect foarte apetisant, am retinut sa fac si eu cu branza daca nu cu dovleac

calinalexandra95 1

16.11.2013, 17:55

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

Crostini cu ciuperci - Reteta gustoasa pentru un aperitiv rapid

pe 29.05 la 11:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola, bun de te lingi pe degete!

citeste mai mult
Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu dovleac si nuci