Strudel cu fructe de padure

de T I M E A in Dulciuri, 8 Apr 2014 | 14347 vizualizari

 

Si am facut un strudel delicios, atat de bun incat s-a mancat prea repede. Adica eu speram sa mai am si a doua zi dimineata si sa savurez langa cafeaua mea zilnica, dar nu ai cum sa stai departe de bucatarie cand ai asa ceva in casa. Tot mananci pana nu mai e.
E bun, bun, chiar foarte bun, mai ales cu fructe aromate de padure. Din fericire e foarte usor de facut si nu trebuie nici multe ingrediente

 

INGREDIENTE

  • 8 foi de placinta
  • ulei pentru uns foile (sau margarina topita sau unt topit - ideal unt , margarina sau ulei daca postiti)
  • 150 gr capsuni
  • 120 gr mure
  • 2 linguri afine
  • 3 linguri zahar
  • 3 lingurite rase amidon
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu fructe de padure:

Punem fructele intr-un vas, amestecam cu zaharul si lasam sa fiarba 2-3 minute.

Adaugam amidonul dizolvat in putina apa rece. Amestecam pana se ingroasa si luam de pe foc. 

Foile de placinta le ungem pe rand cu ulei (unt topit), adica punem o foaie o ungem suprapunem urmatoare - o ungem si tot asa pana terminam foile. 

Asezam umplutura de-a latul foilor, apoi rulam, ungem din nou deasupra si asezam strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam tava la cuptorul preincalzit la 175 de grade timp de 30 de minute. 

Scoatem din cuptor si pudram cu zahar pudra dupa ce s-a racit putin.

Daca aveti rabdare, lasati sa se raceasca inainte de a felia si servi.

Evident eu nu am avut rabdare si am feliat asa cald si s-a scurs din bunatatea de umplutura pe farfurie, dar sa nu credeti ca a ramas acolo :) am mancat tot, tot din farfurie.

E si foarte crocant cand il scoatem din cuptor, un motiv in plus sa imi placa si mai mult.

TIPS-URI

1

Eu am folosit fructe congelate dar puteti face evident cu orice fructe proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Ştrudel cu brânză şi fructe