Strudel cu mere si vin-reteta de post

de nadina73 in Dulciuri, 17 Mar 2010 | 10425 vizualizari

 

ti se topesc in gura si sant foarte rapid de preparat,o reteta de post grozav de buna

 

INGREDIENTE

  • 2-2,5 kg mere
  • 7-8 linguri de zahar
  • 1-2 lingura de scortisoara macinata
  • 1 cana mare de vin alb
  • foi de foetaj 2 cutii
  • zahar brun
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudel cu mere si vin-reteta de post:

Se curata merele si se razuiesc prin razuitoarea cea mare ,apoi se pun la calit cu zaharul 7-8 linguri si vinul,se lasa sa se caleasca bine pana scade bine ,apoi se pune scortisoara ,si se ia de pe foc

Foitajul (eu il cumpar congelat, sant 2 foi intr-un pachet) se lasa putin sa se dezghete apoi se tinde foarte putin foaia dupa care se taie in 2 se  pun merele calite si se ruleaza

se pune in tava se ung cu putin ulei apoi se presara zahar brun si se pun la cuptor la 200 grade 15 minute,mie mi-au iesit 8 rulade care apoi fiecare bucata se poate taia in 3,deci 24 de bucati

Se servesc reci,sant delicioase se poate prasara deasupra scortisoara macinata si zahar pudra

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudel cu mere si vin-reteta de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mere coapte cu scortisoara si miere de albine