Strudele cu branza dulce

de Gherca Daniela in Dulciuri, 4 Sep 2014 | 3135 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • un ou
  • 3 linguri otet
  • 4 linguri de ulei
  • o ceasca (potrivita) de apa calduta
  • un praf de sare
  • faina cat cuprinde
  • + 100g unt ( la temperatura camerei)
  • Pentru umplutura:
  • 250g - 300g branza de vaci
  • 5 linguri de zahar
  • 2 oua
  • un plic zahar vanilat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu branza dulce:

Pentru aluat, batem oul cu praful de sare, punem otetul, uleiul si faina cat cuprinde pana formam un aluat nelipicios. Intindem bine aluatul pe masa de lucru si ungem cu unt toata suprafata apoi rulam si dam la frigider pentru o jumatate de ora.

Intre timp facem umplutura: branza de vaci o sfaramam si ii punem un praf de sare, punem si ouale, zaharul si vanilia apoi amestecam bine pana incorporam totul bine.

Aluatul il scoatem din frigider si il taiem in 4. Fiecare bucata o intindem in foi subtiri si punem umplutura, apoi rulam.

Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor pentru 30-40 minute. 

TIPS-URI

1

In branza puteti pune stafide inmuiate in apa cu rom.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu branza dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

Bunica 1

04.09.2014, 22:10

Un aluat ce-l poti folosi la multe placinte!

Gherca Daniela 1

05.09.2014, 10:43

Asa e Bunica, si foarte simplu de facut!

Rocsi 1

05.09.2014, 19:56

Ce bune sunt

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza