Strudele cu mere

de Ancutsa in Dulciuri, 20 Oct 2016 | 2350 vizualizari

 

Pentru ca am cules mere la tara, saptamana trecuta, dar si pentru ca mi-a ramas aluat de la pizza de ieri, am pregatit astazi niste strudele cu mere delicioase. Mi-a placut mult culoarea trandafirie pe care au capatat-o merele dupa ce le-am calit.

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 1 cub mic de drojdie (25 g),
  • 2 linguri ulei de masline,
  • 1 pahar (aprox 250 ml) apa calduta,
  • faina cat cuprinde,
  • 1 lingurita sare;
  • pentru umplutura:
  • 5 mere;
  • 3 linguri zahar;
  • Un varf lingurita scortisoara;
  • In plus:
  • Pesmet;
  • Un ou batut bine.
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Strudele cu mere:

Eu am avut aluat ramas de la pizza. Insa il puteti pregati astfel: se dizolva drojdia in apa calduta, se adauga sare, uleiul de masline si faina cat cuprinde. Se amesteca bine si se framanta pana se desprinde aluatul de pe maini. Coca trebuie sa fie suficient de tare pentru intins.

Se poate folosi imediat dar daca vreti sa iasa mai pufoasa, se lasa o jumatate de ora la dospit.

 

Se dau merele prin razatoare si se calesc intr-o craticioara, cu putin zahar, iar dupa ce se dau de pe foc, se adauga un praf de scortisoara. Eu nu calesc foarte mult pentru ca nu imi plac foarte moi, insa fiecare le pregateste dupa gust.

 

Se mai framanta putin aluatul, care intre timp a crescut si a devenit foarte pufos. Se intinde in foaie potrivit de subtire, se taie in dreptunghiuri, se presara cu pesmet pentru ca aluatul sa nu ramana crud la copt. Se umple cu mere, se presara din nou putin pesmet, se impaturesc si se asaza in tava pe foaie de copt. Se ung cu oul batut bine.

Se dau la cuptorul preincalzit, la foc potrivit, cam 25 de minute (fiecare tava).

 

Timp total: aprox 1h 10min.

Portii: 16

 

Pofta Buna!

 

 

Daca va place reteta mea, o puteti gasi si pe blogul meu:  http://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2016/10/strudele-cu-mere.html

TIPS-URI

1

Acest tip de aluat se poate lasa si la temperatura camerei ca sa dospeasca, dar si la frigider creste frumos.

2

Acest tip de aluat e potrivit pentru pizza, placinte, strudele, pateuri.

Daca ti-a placut reteta noastra "Strudele cu mere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert placinta cu mere, de post (varianta dama cu camelii)