Sufle de legume in crusta

de dentistutza in Mancaruri de legume, 2 Aug 2010 | 4259 vizualizari

 

Mi s-a parut o idee simpatica sa combin sufleul de legume cu o coaja crocanta fara sa muncesc prea mult. ( Caldura mare,moncher)
Rezultatul a fost chiar surprinzator de bun.

 

INGREDIENTE

  • 1 paine rotunda " pe vatra"
  • 1/2 cana lapte
  • 1 dovlecel
  • 1 ceapa mare
  • 2 ardei grasi
  • 1/2 conserva porumb
  • sos bechamel
  • 250 gr. telemea rasa ( sau cascaval de oaie)
  • susan sau mac pentru decor
   
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Sufle de legume in crusta:

Cubuletele de dovlecel cojit, rondelele de ceapa, fasiile de ardei gras si porumbul se calesc in 2-3 linguri de ulei. Cand s-au inmuiat se ia tigaia de pe foc si se pune usturoiul taiat feliute subtitri.

Sosul bechamel se amesteca cu telemeaua rasa. Se combina sosul cu legumele racite putin si se adauga ouale,unul cate unul.

Se decupeaza un "capac" la paine si se scoate miezul ca sa ramana o crusta.Se pensuleaza toata painea cu lapte cu grija sa nu se inmoaie prea tare.

Compozitia se toarna in crusta,se pune intr-o forma pentru cuptor, se acopera cu capacul care se unge cu galbenus si se presara susan sau mac.

Se da la cuptor,la foc mediu cam 35-40 minute, verificand sa nu se usuce prea tare coaja.

TIPS-URI

1

se taie dupa ce s-a racorit un pic ca sa nu curga umplutura

2

retete de sos bechamel au fost deja postate si sunt toate bune. Eu l-am facut din 50 gr. unt,2 linguri faina, 350 ml. lapte rece si un praf de nucsoara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Sufle de legume in crusta" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de chec de carne tocata cu aroma de toamna